Odgođen tender 1000+

Bez autora
Sep 02 2010

Oglas za građane za učešće u projektu Hiljadu plus neće biti objavljen sjutra, kako je bilo ranije najavljeno, već najvjerovatnije naredne sedmice. Pregovori oko definisanja uslova još su u toku i oglas će biti objavljen nakon toga. Tačan termin će biti poznat kada se sa bankama definišu uslovi, a očekuje se da to bude naredne sedmice. Od sjutra će biti aktivan Kol centar 19915, na koji će građani moći da se informišu o projektu. Za učešće u projektu dodjele kredita za domaćinstva koja nemaju riješeno stambeno pitanje prijavilo se šest banaka. U predviđenom roku ponude su dostavile NLB Montenegrobanka, Hypo Alpe Adria, Crnogorska komercijalna, budvanska Komercijalna, Societe General Podgorička banka i Erste banka...

Odgođen tender 1000+Oglas za građane za učešće u projektu Hiljadu plus neće biti objavljen sjutra, kako je bilo ranije najavljeno, već najvjerovatnije naredne sedmice.

Pomoćnik ministra uređenja i prostora životne sredine, Marko Vujović, saopštio je da su pregovori oko definisanja uslova još u toku i da će oglas biti objavljen nakon toga.

"Tačan termin će biti poznat kada se sa bankama definišu uslovi, a očekujem da to bude naredne sedmice", kazao je Vujović agenciji Mina-business.

On je dodao da će od sjutra biti aktivan Kol centar 19915, na koji će građani moći da se informišu o projektu.

Za učešće u projektu dodjele kredita za domaćinstva koja nemaju riješeno stambeno pitanje prijavilo se šest banaka. U predviđenom roku ponude su dostavile NLB Montenegrobanka, Hypo Alpe Adria, Crnogorska komercijalna, budvanska Komercijalna, Societe General Podgorička banka i Erste banka.

Projekt je vrijedan 50 miliona eura, od čega polovinu obezbjeđuje država preko aranžmana sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), a 22,5 miliona domaće komercijalne banke. Građani će sopstevnim minimalnim učešćem obezbijediti 2,5 miliona eura.

Građevinske kompanije ponudile su u okviru projekta Hiljadu plus više od 1,3 hiljada stambenih jedinica u 11 crnogorskih gradova.

Vlada je u junu pozvala preduzeća da ponude izgrađene i neizgrađene stambene jedinice, koje će konkurisati u projektu. Pravo učešća u projektu Hiljadu plus stanova imaju građevinska preduzeća i investitori koji posjeduju građevinsku dozvolu od januara 2006. godine i ispunjavaju minimalne tehničke uslove iz javnog poziva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik